Aloitusopas

Kohteesta XenoWiki
Versio hetkellä 4. heinäkuuta 2018 kello 10.42 – tehnyt Tapsa (keskustelu | muokkaukset)
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Spawn.jpg

Kun liityt palvelimelle (play.xenocraft.ml), sinulta kysytään, haluatko käyttää palvelimen resurssipakettia. Resurssipaketin käyttäminen on lähes välttämätöntä, jotta pelistä saa jotain tolkkua. Oikealla kuvassa on esitetty esimerkiksi yksi kaupparuuduista resurssipaketin kanssa ja ilman.

Suosittelemme lämpimästi resurssipaketin käyttämistä. Se ei juurikaan muuta vanilla-tekstuureita, joten voit edelleen käyttää suosikkiresurssipakettiasi yhtä aikaa.

Saapuessasi Xenoon löydät itsesi keskeltä aloituslinnaa ja kylttien vallankumousta. Ensimmäisenä sinunkin pitää lukea säännöt, jonka jälkeen voit aloittaa maailmaan tutustumisen. Säännöt löytyvät aina lyhennettyinä komennolla /rules ja kokonaisuudessaan osoitteesta http://xenocraft.ml/saannot

Perehdyttyäsi palvelimen sääntöihin voit aloittaa tutkailemaan ympärillesi. Tämä kannattaa, sillä saatat vahingossa missata jotain tärkeää! Spawnkylästä (Assik) löydät kaikki peruspalvelut sekä paljon hauskaa tekemistä.

Xeno?

Xeno on siis survival-pelipalvelin, jota on höystetty omilla ominaisuuksilla, ja jossa voi pelata roolipelihenkisesti. Xenossa on politiikkaa ja byrokratiaa, lakeja ja sääntöjä, julkishallinto, nimettyjä alueita ja paikkoja ja paljon muuta. Xeno ei sovi kaikille, eikä sen kuulukaan.

Jos haluat pelata palvelimella, jossa kaikki on tehty helpoksi ja jossa pääset leikkimään komennoilla ja moderneilla plugineilla, Xeno ei ole välttämättä sinulle. Pyrimme siihen, että pelaajien tarvitsee käyttää mahdollisimman vähän komentoja, ja että kaikelle tekemiselle on jokin looginen tarinan mukainen selitys, kuten rahajärjestelmä pankkien tai teleporttaaminen taikuuden avulla.

Kohti maailmaa!

Spawnrautatie.jpg

Kun olet tutkinut linnan ja alkukylän, kannattaa varmaankin suunnata joko Farmilaan tai Aikoniin. Farmila on yhteisöllinen farmikylä, josta kaikki saavat hakea kasveja ja ruokaa, kunhan muistavat istuttaa aina uudet tilalle ja muutoin noudattaa ohjeita. Aikon on palvelimen pääkaupunki, josta löytyy myös tori ja kierrätyskeskus, josta saattaa löytää syötävän lisäksi työkaluja ja arvokkaitakin tavaroita.

Farmila

Nopein ja kätevin tapa lähteä liikkeelle on matkata rautateillä pois spawnkylästä (paras vaihtoehto on Aikon, jonne pääsee matkaamalla spawnkylän rautatieaseman 1. laiturilta vasemmalle). Kävelyn ystävät voivat seurata polkua läpi Assikin rautatieaseman kohti Farmilaa ja edelleen Åhlperää.

Jos perinteinen survival ei kiinnosta, voi suunnata myös creativeen spawn-linnan alakerrasta löytyvän portaalin kautta. Myöhemmin spawnin alakerrasta pääsee myös ns. hauskanpidolle osoitettuun maailmaan, jossa erinäisten pelien pelaaminen onnistuu. Tämä on kuitenkin vasta varhaisessa suunnitteluvaiheessa, koska kehittäjätiimi panostaa lähtökohtaisesti survival-maailmaan.

Rahaa?

Voit tallettaa rahasi pankkiin, ja myös nostaa ne sieltä. Oikeaklikkaa Pankkiiria avataksesi pankkiruudun.

Kun olet tappanut muutaman ensimmäisen mobin, saatat huomata reppusi täyttyvän keltaisista pyörylöistä. Ne ovat Xenejä, jotka näyttäytyvät arkielämässä kultahippuina. Xenit ovat palvelimen rahaa. Niitä voi nostaa ja tallettaa pankeissa, ja tilille talletettua rahaa voi automaattisesti käyttää hyödykkeiden ostamiseen.

Eri mobit pudottavat eri määriä Xenejä. Lähtökohtaisesti, mitä vaikeampaa tietyn mobin tappaminen on, sitä suuremmalla todennäköisyydellä se pudottaa enemmän rahaa. Rahamääriin lisätään pieni määrä satunnaisuutta riippuen mobista.

Kaupungeista ja kylistä löytyy kauppiaita joilta voi ostaa erinäisiä hyödykkeitä. Näitä ovat esimerkiksi Virvokekauppias, Työkalukauppias ja Ruokakauppias. Rahaa voi käyttää myös paikasta toiseen siirtymiseen Siirtäjävelhon avulla.


Mihin saan rakentaa?

Rakentaa saat lähtökohtaisesti mihin tahansa paikkaan, joka

  • ei ole suojattu (jos pystyt rakentamaan, alue ei ole suojattu)
  • ei ole alle 30 palan päässä toisesta talosta/rakennuksesta (ei koske julkisia kyliä)
  • ei ole yksityinen (erikseen ilmoitettu kyltillä näkyvällä paikalla)

Pelaaja-alueiden suojaaminen ei ole toistaiseksi mahdollista. Palvelimen säännöt ovat kuitenkin aina pelaajan puolella, ja näin ollen esimerkiksi grieffaustapaukset ovat rangaistavia. Jos huomaat talosi tai jonkin muun paikan olevan säpäleinä, katso paikan suuntaan sen lähettyvillä ja tee apulipuke komennolla /ticket [asia].


Hauskoja pelihetkiä!

Tutustu ihmeessä myös palvelimen Discord-kanavaan ([1]) sekä palvelimen muihin kyliin. Älä pelkää pyytää apua luottopelaajilta tai ylläpidolta.

Kannattaa myös tutustua näihin sivuihin: