Aloitusopas

Kohteesta XenoWiki
Versio hetkellä 4. maaliskuuta 2018 kello 11.32 – tehnyt Tapsa (keskustelu | muokkaukset)
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Spawn.jpg

Saapuessasi Xenoon löydät itsesi keskeltä aloituslinnaa ja kylttien vallankumousta. Ensimmäisenä sinunkin pitää lukea säännöt, jonka jälkeen voit aloittaa maailman tutkimisen. Säännöt löytyvät aina lyhennettyinä komennolla /rules ja kokonaisuudessaan osoitteesta http://xenocraft.cf/saannot

Perehdyttyäsi palvelimen sääntöihin voit aloittaa tutkailemaan ympärillesi. Tämä kannattaa, sillä saatat vahingossa missata jotain tärkeää! Spawnkylästä (Assik) löydät kaikki peruspalvelut sekä paljon hauskaa tekemistä.

Kohti maailmaa!

Spawnrautatie.jpg

Kun olet tutkinut linnan ja alkukylän, kannattaa varmaankin suunnata joko Farmilaan tai Aikoniin. Farmila on yhteisöllinen farmikylä, josta kaikki saavat hakea kasveja ja ruokaa, kunhan muistavat istuttaa aina uudet tilalle ja muutoin noudattaa ohjeita. Aikon on palvelimen pääkaupunki, josta löytyy myös tori ja kierrätyskeskus, josta saattaa löytää syötävän lisäksi työkaluja ja arvokkaitakin tavaroita.

Farmila

Nopein ja kätevin tapa lähteä liikkeelle on matkata rautateillä pois spawnkylästä (paras vaihtoehto on Aikon; 1. laiturilta vasemmalle tulosuunnasta nähden). Kävelyn ystävät voivat seurata polkua läpi Assikin rautatieaseman kohti Farmilaa ja edelleen Åhlperää.

Rahaa?

Voit tallettaa rahasi pankkiin, ja myös nostaa ne sieltä. Oikeaklikkaa Pankkiiria avataksesi pankkiruudun.

Kun olet tappanut muutaman ensimmäisen mobin, saatat huomata reppusi täyttyvän keltaisista pyörylöistä. Ne ovat Xenejä, jotka näyttäytyvät arkielämässä kultahippuina. Xenit ovat palvelimen rahaa. Niitä voi nostaa ja tallettaa pankeissa, ja tilille talletettua rahaa voi automaattisesti käyttää hyödykkeiden ostamiseen.

Kaupungeista ja kylistä löytyy kauppiaita joilta voi ostaa erinäisiä hyödykkeitä. Näitä ovat esimerkiksi Virvokekauppias, Työkalukauppias ja Ruokakauppias. Rahaa voi käyttää myös paikasta toiseen siirtymiseen Siirtäjävelhon avulla.


Mihin saan rakentaa?

Rakentaa saat lähtökohtaisesti mihin tahansa paikkaan, joka

  • ei ole suojattu (jos pystyt rakentamaan, alue ei ole suojattu)
  • ei ole alle 32 palan päässä toisesta talosta/rakennuksesta (ei koske julkisia kyliä)
  • ei ole yksityinen (erikseen ilmoitettu kyltillä näkyvällä paikalla)

Pelaaja-alueiden suojaaminen ei ole toistaiseksi mahdollista. Palvelimen säännöt ovat kuitenkin aina pelaajan puolella, ja näin ollen esimerkiksi grieffaustapaukset ovat rangaistavia. Jos huomaat talosi tai jonkin muun paikan olevan säpäleinä, katso paikan suuntaan sen lähettyvillä ja tee apulipuke komennolla /ticket [asia].


...to be continued...