X-tavarat

Kohteesta XenoWiki
Loikkaa: valikkoon, hakuun

X-tavarat (Xeno-tavarat, Xeniym-tavarat) ovat palvelimelle lisättyjä tavaroita, joita ei ole normaalissa Minecraft-pelissä. Tällaisia tavaroita ovat esimerkiksi moukarit, hissit ja niin edelleen.

Protokolla

Palvelin määrittää X-tavaran sen loren (nimen alla näkyvät tiedot) perusteella. Tavaran datateksti (Data String) on loren ensimmäisellä rivillä, mustalla kirjoitettuna. Lore voi olla esimerkiksi item::infobook (opaskirja).

Datatekstissä osat on jaoteltu kahdella kaksoispisteellä, jotta palvelin pystyy lukemaan ne. Datatekstin ensimmäinen osa kertoo tavaran kategorian (item - tavara, magic - taikatavara, menu - valikkotoiminto), ja tämän jälkeen tulee tavaraan liittyvät tiedot. Esimerkiksi tapauksessa item::infobook ensimmäinen osa kertoo kyseessä olevan pelaajan käyttämä tavara, ja toinen osa kertoo kyseessä olevan opaskirja.

X-työkalut

X-työkalujen datateksti eroaa tavanomaisten tavaroiden datatekstistä hieman. Esimerkiksi item::nh2::1211::1500 on parannellun moukarin datateksti. Tunniste nh2 viittaa moukariin, 1211 kertoo tavaralla olevan vielä 1211 käyttökertaa ja 1500 esittää tavaran oletuskestävyyden.

Tiesitkö?

  • Datatekstin piilottaminen ja korvaaminen JSON-tiivisteillä otettaneen käyttöön tulevissa versioissa
  • Datatekstin tai tavaran tietojen muuntelu on rangaistavaa. Pelaathan Xenossa kuten on tarkoitettu, etkä yritä rikkoa (tai tietoisesti bugailla) mitään.