Perunalaakso

Kohteesta XenoWiki
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Viiri pottu.png Hoi! Olet poistunut Assikin Kuningaskunnan yhteiskuntajärjestyksestä ja liikuskelet Pottulandian itsehallintoalueen puolella. Itsehallintoalueista kertoo lisää Itsehallintolaki.
Perunalaakso
Sijainti: X: -2181
Y: 71
Z: 8842
» Kartta
Perustaja(t) EragonSurvi, iikoni
Tila Aktiivinen
Rautatieyhteys kaukoasema
Siirtäjävelho siirtymäpiste, siirtäjävelho
Perunalaakso tunnetaan myös suurien rakennusten kylänä

Perunalaakso (myös Pottula) on Pottulandian Kuningaskunnan pääkaupunki ja samalla yksi Xenon pitkäikäisimmistä ja suurimmista kylistä. Sen keskeisimpiä asukkaita ovat hallitsija iikoni I ja virkavapaileva EragonSurvi, jotka hoitavat kylän juoksevia asioita. Perunalaakso on kaukaisilla mailla, jonne pääsee kaukoraiteella Aikonin keskusrautatieasemalta.

Perunalaakso oli yksi palvelimen ensimmäisistä pelaajakylistä. Perustajien kunnianhimoinen ja suuremman luokan rakennustyyli tekee kylästä yhden palvelimen mahtipontisimmista nähtävyyksistä.

Kaupungintalo

Perunalaakson kaupungintalon etuovi

Perunalaakson kaupungintalo on yksi palvelimen julkishallinnon toimipisteistä. Tapsan toimistohuone sijaitsee 1. kerroksen käytävän perällä. Pelaajat saavat siis halutessaan julkishallinnon palveluita myös tästä rakennuksesta.

Kaupungintalolta löytyy myös Perunalaakson omien toimitsijoiden toimistoja sekä muita tiloja.

Autonomia ja säännöt

Perunalaakso on palvelimen sääntöjen nojalla osittain autonominen pelaajakylä, sillä sen alueella asuvien ja sinne rakentavien tulee noudattaa pormestarin määrittelemiä sääntöjä ja ohjeita. Nämä säännöt ja ohjeet löytyvät Perunalaakson siirtymäpisteen lähietäisyydeltä.

Perunalaakson häpeäpaalulle joutuvat pelaajat, jotka eivät noudata palvelimen tai kylän sääntöjä. Heillä ei ole jatkossa pääsyä kylän alueelle. Ylläpito puuttuu tarvittaessa häpeäpaalusäännön rikkomiseen.

Rataverkko

Tiesitkö?

  • Matka rautateitse Aikonista Perunalaaksoon kestää 6 minuuttia ja 30 sekuntia
  • Perunalaakson talot ovat palvelimen suurimpia yksityisasuntoja